rawfooddieet17tm21

Rawfooddieet: dag 17, 18, 19, 20 & 21

Dagboekverslagen Arend

Dag 17,18,19,20 &21 …..
Dieet: basis rucola en andijvie,
Emotie: herpakte balans
Energieniveau: hoog
Werkdruk: hoog

Inmiddels ben ik 11 kg kwijt !!! Ik ben trots dat ik volhoud… en ben vastbesloten….’10 kg more to go … ‘!!!
Ik ben over de dip heen; een nieuwe fase, een nieuwe ontgiftingsgolf… Ik voel tot in mijn cellen dat ik anders verteer !!! Een bekend gezegde uit de ayurveda is ‘je moet je eten drinken en je drinken eten’…
De kern van deze boodschap: ‘Kauwen’ is belangrijk ! Voedsel, in welke vorm dan ook, moet je ‘kauwen’; vermengen met speeksel en daarmee begint de vertering al in de mond ! Ik voel in lijf en leden dat
‘green smoothies Victoria Boutenko-style’ mijn vertering (en dus mijn lichaam) goed doet….

Recept starter: Pomelo smoothie

40 % greens 60 % fruits

20 gr. andijvie
1 mango
20 gr. rucola
1 pomelo
1/2 theelepel Kardemom
1 banaan
1 eetlepel high proteïnes Acaia
1 kiwi
3 cm gember
1 peer
1 eetlepel tarwegras
1 grapefruit

Als de zon het laagst staat (winter) is het verteringsvuur op z’n hoogst….
Het kruid kardemom wordt ’s winters dagelijks toegepast in de Ayurvedische keuken en is van oudsher hét middel tegen vocht en kou. Kardemom herbergt ‘een droge hitte’ en heeft een verwarmend effect op het lichaam. Verder geeft de smaak van kardemom een intense verdieping aan de smoothie.

De smaak ‘wrang’ heb ik de afgelopen dagen continu toegevoegd. Veelal in de vorm van granaatappel, grapefruit en pomelo. De vrucht pomelo heeft een ‘blije invloed’ op mij en heeft mij ‘door het moment van terugval’ heen geholpen. Deze week staan er veel Ayurveda-cursussen op de agenda en bij het doornemen van het cursusmateriaal bemerk ik dat de eeuwenoude Ayurvedische kennis een geweldige cohesie is met de eigentijdse raw- en superfoodsleer.

Lunchrecept: Ayurveda-smoothie

40 % greens 60 % fruits

40 gr rucola
1 Sharonfruit
1 eetlepel Mesquite
1 Granaatappel
*2 eetlepels chiazaad (geweld)
1 kiwi
*2 eetlepels Goijibessen (geweekt)
250 gr. bosbessen
250 ml kokoswater
*1/2 Pomelo
1/2 theelepel kardemom
1 grapefruit

Het chiazaad en de gojibessen* heb ik ná het blenderen pas toegevoegd… Deze 2 producten hebben in de koelkast geweekt en daardoor ontstaat een heerlijk koude pudding-achtige massa. Ik had behoefte aan ‘een bite’ en heb dan ook de pomelo op het laatst pas (in stukjes) toegevoegd.
Mmmmmh, een heerlijk eerlijk hapje ….

Diner: Herhaling lunchrecept met toevoeging van 2 verse dadels…

Pin It

» Dagboekverslagen Arend » Rawfooddieet: dag 17, 18, 19,...
Geplaatst op: 14 Jan 2014

Comments are closed.

« »