IMG_1260

Cursus Superfoods Intensive / 25 maart 2014

Dagboekverslagen Arend

De cursus ‘Superfoods Intensive ‘ was inderdaad… ‘Intensive’ …
Als’ starter’ kregen de cursisten ‘een Sechuan button’ (zie foto).
Een klein krachtig bloemetje met een groot effect op ‘body en mind ….
Voorzichtig nemen de cursisten het bloemetje in de mond
gezichten veranderen van ‘onderzoekend naar glimlachend naar totale verbazing…’

En terecht want deze kleine krachtpatser laat een onvergetelijke ervaring achter.
Een tintelend gevoel in de mond; ‘voelt als electriciteit’ en in een later stadium ‘als verdovend’.

In China is de Sechuan button dan ook populair in tandartsenpraktijken;
het rijkelijk aanwezige stofje ‘spilanthol’ doodt bloedparasieten en brengt tegelijkertijd de bloedomloop ongelooflijk op gang… Vandaar deze ervaring van ‘een mondexplosie…’

Hoe dan ook ‘de Szechuan’ zorgt voor onmiddellijke aandacht van gasten / cursisten ;
gehaast komen ze binnenstormen , nét op tijd of nét te laat,
‘the mind ‘is nog niet op dezelfde plaats als ‘the body’….
De ‘Sechuan button’ helpt iedereen met ‘de voetjes op aarde’…
Een sensatie, een shock-effect , ‘een Wow-effect’ … De les is begonnen 🙂

Onderstaand een amuserecept voor de start van ‘jouw Rawfooddiner ‘…
Gasten zijn dan onmiddellijk ‘op smaak’ 🙂

Raw Amuse: ‘Shocking Sechuan’
Ingrediënten:

  • 50 ml vers geperst wortelsap
  • 25 ml appelsap van jonagold met schil
  • 2 sechuan buttons
  • ½ tl raw agavesiroop
  • 5 cm gemberwortel geperst

Blenderen en vervolgens koud serveren op een amuselepel.

Pin It

» Dagboekverslagen Arend » Cursus Superfoods Intensive / 25...
Geplaatst op: 14 Jan 2014

Comments are closed.

« »