Theatertafelen

De theaterkeuken van Parkstad Limburg Theaters
Het hart van chefkok Arend van der Heijden (WOWfood) ligt in het theater… In het verleden heeft Arend met theatergroepen meegereisd en voor hen gekookt; o.a. voor de Russische clown Slava, Madonna en de beroemde Theatergroep Dogtroep. Tegenwoordig geniet Arend van vaste grond onder de voeten en kookt hij in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Achter de coulissen zorgt hij voor uitgebalanceerde maaltijden voor grootheden die ‘acte the performance’ moeten geven in het theater.

Artiesten waren bijzonder tevreden, en benoemden dineren in de artiestenfoyer van het Parkstad Limburg Theater als “een sublieme eetervaring!” Al vlug kwam de vraag van het theater ‘kunnen wij deze gerechten niet aan onze bezoekers aanbieden?’ Dat was het moment ‘de Theaterkeuken voor publiek’ haar oorsprong vond; gasten laten genieten van een driegangenmenu, afgestemd op de voorstelling, in de geweldige ambiance van de Vebego-foyer van het Heerlense Parkstad Theater.


Wat u kunt verwachten, legt Arend hieronder in zijn eigen woorden uit;
“Een diner kan er fantastisch uitzien maar uiteindelijk geven ‘de smaken’ de doorslag. Door het gebruik van kruiden ontstaat er ‘kleur in het smakenpallet’ en een uitgebalanceerde maaltijd; de dag erna moet je de eetbeleving nog tot in je cellen voelen!”

Eten moet iets met je doen; het moet mooie herinneringen opleveren. Smaken kunnen herinneringen oproepen van vroeger, bijvoorbeeld ‘zoals oma dat maakte’. Eerlijk en oprecht eten zonder opsmuk… Gezamenlijk genieten van eten maakt blij….

Mijn keuken is een combinatie van rawfood, superfoods, Ayurveda en invloeden van over de hele wereld, waarbij ik mij laat inspireren door grootheden zoals Albert en Ferran Adrià (elBulli), René Redzeppi maar ook Marjolein en Hubert Haenen uit Valkenburg. We moeten alle smaken weer leren kennen, echt genieten, savoureren, terug naar ‘the basics’…..

Voor elk menu werk ik vanuit een theatraal thema. U kunt creativiteit verwachten zowel op het podium als in de keuken! Met name ‘the foodsapes’ zijn een feest voor ogen, neus, oren en mond. Foodscapes presenteren is mijn specialiteit en uniek voor deze omgeving.
Ik bereid vlees-, vis-, vegetarische en/of veganistische gerechten – enkel en alleen op biologische basis – met als doel u een onvergetelijk, zintuigstrelend diner te serveren” Smaak- en mondbeleving staan centraal staan, kortom: een beleving waar u naar terug verlangt.”

Zie voor meer informatie:Theatertafelen Zomermenu

Theatertafelen Herfstmenu
Theatertafelen Wintermenu
Theatertafelen Lentemenu
Theatertafelen Kidsmenu

Geplaatst op: 14 Feb 2014 |

Comments are closed.