10904547_328122560709685_8140216932196764715_o

Blog #1 door Arend van der Heijden

Blogs, WOWfood

Na een bewogen jaar (2014) is het voor mij nu belangrijk om de focus te verleggen, te trechteren als het ware. Zaken loslaten en opnieuw starten met frisse ideeën. Mentaal werkt het hetzelfde als fysiek: als je opnieuw wilt opnemen, zul je goed moeten kunnen verteren. Ik kwam erachter dat ik té veel deed en daardoor geen kans kreeg om te ‘verteren’. In sommige gevallen was het overleven i.p.v. leven. Een pijnlijke realisatie…

Het vele werk, de lange dagen en onregelmatige tijden hebben mijn lichaam geen goed gedaan. En daarom ben ik vorige week gestart met het grondige detoxprogramma van Tina Redder – Raw Alkaline Diet dat bestaat uit het eten van rauwe en alkalische voeding. In 2013 heb ik een eigen dieet gevolgd: 100 dagen ‘green smoothies’ eten / drinken. Ik moet zeggen, dit had toentertijd een heel positief effect op mijn lichaam en geest, maar momenteel hecht ik enorm veel (meer)waarde aan de persoonlijke begeleiding van Tina. Zij is iemand wiens energie je stimuleert en motiveert om door te gaan. En door wil ik gaan, want leven naar hetgeen wat je doceert is m.i. een vereiste!

Het inzicht om minder hooi op mijn vork te nemen, aan mezelf te werken en keuzes te maken, heb ik mede gekregen doordat ik ben begonnen met het opschrijven van mijn verhaal als onderdeel van de storytelling waar ik met viaStory aan werk. Dit (lopende) proces heeft mij ook doen realiseren dat ik het ‘onderwijzen’ mis; de interactie met gelijkgestemden, het begeleiden en inspireren… De Ayurveda workshops vonden regelmatig plaats i.s.m. Kaldenbroeck, Home of Health and Happiness en dat is dit jaar ook het geval. Daar komen bij: enkele gastronomielessen i.s.m. School van Ayurveda – Lies Ameeuw te Gent. Maar dit is nog altijd niet het grote nieuws waar ik heen wil werken, dat is namelijk de start van workshops rondom raw- en superfood – in een hernieuwde opzet – vanaf maart! Waar ik over aan het nadenken ben, is een opzet waarbij ik een doordeweekse avond gebruik om enkel de theorie uit te leggen en als vervolgstap een zaterdag in te delen voor de praktijkles; de bereiding en beleving van raw- en superfood. *Denk, denk, denk…* Wat ik wel zeker weet, is dat er tijdens iedere workshop aandacht zal zijn voor raw chocolate als voorproefje van het nieuwe chocoladeassortiment van WOWfood. Ook ga ik de samenwerking aan met rawfoodexperts en (gast)docenten Tina’s Raw Alkaline Diet en Sandra Maes. En nu stop ik met bloggen, voordat ik te veel details prijsgeef, haha. Wees gerust, meer informatie zal spoedig te vinden zijn op de Facebookpagina en website van WOWfood.

Hopelijk vonden jullie dit verhaal interessant om te lezen. Het is namelijk mijn intentie om regelmatig te bloggen. Voor nu wens ik jullie een jaar toe waarin loslaten, verteren en (opnieuw) genieten voorop staat (verlate nieuwjaarswens ;-))!

Pin It

» Blogs, WOWfood » Blog #1 door Arend van...
Geplaatst op: 8 Feb 2015

Comments are closed.

« »