wees als water arend van der heijden voedsel trends innovaties 2015

Blog #2 door Arend van der Heijden

Blogs, WOWfood

Zoals ik in mijn vorige blogbericht al schreef, start ik vanaf maart weer met het geven van workshops. Ter inspiratie heb ik in de afgelopen weken o.a. Horecava Amsterdam Rai, de nieuwjaarsreceptie van Slow Food Nederland, de Fenix Food Factory en Vision 2015 van Food Inspiration bezocht. Alle wijsheden die ik hier heb opgedaan heb ik gebruikt bij de samenstelling van mijn workshopprogramma en voor de vorming van mijn visie over de innovaties op voedselgebied van dit jaar;

1) Wees als water
Net als water is alles om ons heen constant in beweging. En net als ijs kan alles wat je geleerd hebt afgebroken worden. Vaar met de juiste stroom mee, vergeet slechte eetgewoontes en start met een gezonde levensstijl met voldoende rustmomenten.

2) Lelijk is het nieuwe mooi
Stop met het maken van hypergestyleerde gerechten en de bijbehorende opgedofte en egoachtige foto’s. Durf ‘lelijkheid’ te tonen, laat de ware aard van een gerecht zien, want “het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid”, aldus de filosoof Aristoteles. Dus… eerlijke gerechten met pure smaken en rebelse uitingen!

3) Ruwe hardheid vermengd met ‘high technology’
‘Oma’s keuken’ als uitgangspunt; verse ingrediënten van het land, pure smaken… Simpele gerechten waar je blij van wordt. Weliswaar bereid zonder de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren uit het oog te verliezen.

Tevens ben ik afgereisd naar Merksem (Antwerpen) om een collega uit het rawfoodveld te ontmoeten: Sandra Maes van Hooked by Uncooked, een inspirerende vrouw met een frisse kijk op gezond eten. Bij haar heb ik de workshop “Verantwoord Zoet” gevolgd, waarbij verschillende ‘raw sweets’ op het menu stonden. Rawfood blijft voor mij een openbaring. Ik ben er nu een aantal jaar mee bezig, maar ik heb het idee dat ik telkens weer iets nieuws leer – een constatering waar ik mee kan leven, want ik zet deze culinaire reis met alle liefde voort! En hopelijk mag ik jullie laten meegenieten van mijn reis!

Personal note: ik ben nog steeds aan het detoxen volgens de methode van Tina’s Raw Alkaline Diet. De eerste fase van dit dieet kan ik het beste omschrijven als een barre winter met zware griep, stemverlies en pijn aan spieren en gewrichten als bijkomstigheden, maar langzaam komt het voorjaar en het zonnetje weer terug in mijn lijf. Opgehoopte gifstoffen verdwijnen als sneeuw voor de zon, ik voel mij vitaler, schoner en blijer! Met hernieuwde energie zet ik door!

Tot zover mijn tweede blog met als moraal: eet met je hoofd én je hart!

Pin It

» Blogs, WOWfood » Blog #2 door Arend van...
Geplaatst op: 21 Feb 2015

Comments are closed.

« »